Nokian-talvirenkaille yli 20 testivoittoa Pohjoismaissa ja Euroopassa

pqfapu9tdkkloosuse9r

Pohjoisen vaativaan talveen suunnatut Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat hallinneet ylivoimaiseen tyyliin autolehtien vertailutestejä Pohjoismaissa. Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas ja pohjoismainen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 ovat voittaneet tärkeimmät talvirengastestit Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja myös Venäjällä.

Keski-Euroopan leudompiin talviolosuhteisiin räätälöity Nokian WR D3 oli talvirengastestin paras, kun suuret saksalaiset ja itävaltalaiset autoalan organisaatiot ACE, GTÜ & ARBÖ testasivat Keski-Eurooppaan suunnattuja premium-luokan talvirenkaita. Ehdottomasti merkittävin testivoitto tuli Euroopan suurimman autolehden saksalaisen Auto Bildin talvitestistä, jossa Nokian WR D3 sai kiitosta tasapainoisista ja turvallisista ajo-ominaisuuksistaan.

Katumaastureihin suunnattu isoveli, Nokian WR SUV 3 voitti saksalaisen OFF ROAD -lehden ja Auto Bild Allradin vertailut. Yhteensä talvirenkaan kehittäjän ja maailman pohjoisimman rengasvalmistajan talvirenkaat ovat keränneet kuluvan syksyn vertailuissa tähän mennessä jo yli 20 testivoittoa.

– Erinomainen testimenestys kertoo ainutlaatuisesta osaamisestamme kehittää yhä turvallisempia talvirenkaita vaativiin ja vaihteleviin talvikeleihin. Uudet innovaatiot tuntuvat ja näkyvät kaikkien tiellä liikkuvien arjessa. Testaamme vuoden aikana pelkästään omassa testikeskuksessamme Ivalossa pohjoisella napapiirillä yli 20 000 talvirengasta, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Nokian Hakkapeliitta 8 – Hämmästyttävä nastarengas jäällä ja lumella

Tekniikan Maailman (17/2014) mukaan nastallinen Nokian Hakkapeliitta 8 on parasta mahdollista talvipitoa haluavalle edelleen markkinoiden ykkösrengas. Se pitää jäällä loistavasti. Jarrutusmatkat ovat lyhyitä ja erityisesti vetopito on parasta, mitä markkinoilta löytyy. Liukkaalla jäisellä tiellä Nokian on suuren nastamääränsä ansiosta helppo ajettava ja renkaan hallittavuus säilyy tiukoissakin tilanteissa. ”Nokian pitää lumellakin hienosti ja käyttäytyy loogisen turvallisesti”, TM arvioi. Loppuarvostelussa Hakkapeliitta 8 sai täyden kympin kaikista jäällä ja lumella suoritetuista osatesteistä. Nastarengassarjassa oli mukana yhteensä 13 talvirengasta. Testattu koko oli 205/ 55 R16.

Tuulilasin (12/2014) talvirengastestissä Nokian Hakkapeliitta 8 hallitsi ylivoimaisesti todellisia talviolosuhteita. Jäätesteissä Hakkapeliitta 8:n jarrutusmatka oli lyhin. Jääradalla moninkertainen testivoittaja oli nopea ja tasapainoinen ja sen käytös oli hyvin ennustettavaa. Myös lumikokeissa Hakkapeliitta 8 oli paras, ja Tuulilasin mukaan loskaakin se syö mallikkaasti.

Ainutlaatuisen nastakonseptin ja muhkean nastamäärän (190 nastaa) omaava Hakkapeliitta 8 sai positiivista palautetta alhaisesta melutasosta kuivalla tiellä. Säästäväisellä Nokian Hakkapeliitta 8:lla oli myös testin pienin polttoaineen kulutus.

Tärkeä havainto Tuulilasin testissä oli nastan ulkoneman kasvu testien aikana. Lisääntyneellä nastan ulkonemalla on kielteinen vaikutus nastarenkaan käyttöikään. Vertailun mukaan Nokian Hakkapeliitta 8:ssa nastan ulkoneman kasvu oli vähäisin, joka takaa pitkän kilometrituloksen ja pienen tienkuluman. Vertailussa oli mukana yhteensä kahdeksan nastarengasta koossa 205/55 R16.

Tekniikan Maailman (17/2014) kitkarengasvertailussa taiturimainen talvipito siivitti Nokian Hakkapeliitta R2:n jaetulle ykköstilalle. ”Nokian Hakkapeliitta R2 on helppo ajettava jäällä, ja lumella renkaan pito on erinomainen ja ajo erityisen varmaa ja rauhallista”, Tekniikan Maailma kirjoittaa. Turvallista ja mukavaa matkantekoa vahvistaa hiljainen ajoääni ja testin matalin vierintävastus. Kitkarengasvertailussa oli mukana yhteensä 12 talvirengasta koossa 205/ 55 R16.

Tuulilasin (13/2014) vertailutestissä Nokian Hakkapeliitta R2 kaappasi jaetun ykkössijan erinomaisten talviominaisuuksiensa ansiosta. Tuulilasin mukaan Nokian Hakkapeliitta R2:n pito on jäällä hyvä. Erityskiitosta varsinkin karhennetulla jäällä Hakkapeliitta R2 saa erinomaisesta kaarrepidosta ja ohjausvasteesta. ”Lumella Nokian Hakkapeliitta R2 on huippurengas: looginen ja helppo ajettava”, Tuulilasi toteaa.

Miellyttävää matkatekoa tahdittaa hiljainen ajoääni, joka yhdistyy testin pienimpään polttoaineenkulutukseen. Turvallisen ja taloudellisen Nokian Hakkapeliitta R2:n ero polttoaineenkulutuksessa heikoimpaan kitkarenkaaseen oli 0,2 l/100 km. Jos arvioidaan, että talvirenkaalla ajetaan keskimäärin sen käyttöiän aikana noin 40 000 km, polttoainesäästö on noin 80 litraa eli vähintään 120 euroa.

Testivoitot Hakkapeliitoille myös Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä

Legendaaristen talvikelien selättäjien voittokulku jatkui myös Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Testivoitot Nokian Hakkapeliitta 8:lle tulivat Ruotsin tunnetuimman autolehden Vi Bilägaren (13/2014), norjalaisen Motorin (5/2014) ja Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2014) vertailussa.

Za Rulem kirjoittaa, että Hakkapeliitta 8 on ylivoimainen lumella ja jäällä. Lehden mukaan nastarengasuutuus on mukava ajettava, kestävä ja myös polttoaineenkulutus oli testin pienin. Samassa testissä Nokian Nordman 5 oli hienosti kolmas. Katumaastureihin suunnattu Nokian Hakkapeliitta 8 SUV voitti myös Za Rulemin (10/2014) SUV-talvitestin. Venäläisen autolehden Autoreviewn (19/2014) vertailussa Nokian-talvirenkaat nappasivat testivoiton kaikissa sarjoissa: paras nastarengas (Hakkapeliitta 8), paras pohjoismainen kitkarengas (Hakkapeliitta R2) ja paras keskieurooppalainen nastaton talvirengas (Nokian WR A3).

Norjan merkittävimmän autolehden Motorin vertailussa Nokian Hakkapeliitta R2 oli hienosti jaetulla ykköstilalla. Tulos oli sama myös ruotsalaisen Vi Bilägaren (14/2014) suuressa kitkarengastestissä. Vi Bilägaren mukaan Hakkapeliitta R2:n talviominaisuudet ovat erinomaiset ja lisäksi kevyesti rullaava kitkarengas on turvallinen kaikissa keleissä.

Lisää testimenestyksestä: www.nokianrenkaat.fi/testimenestys