Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia

iqxyvtwgsaos9b63j1sw

 • Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa
 • Mondeo-mallistoon nyt palkittu 1.0 EcoBoost, tehokas uusi 1.5 litran TDCi-diesel ja 210-hevosvoimainen 2.0 litran diesel
 • Mondeo-mallisto laajenee nelivedolla ja Mondeo Hybridillä
 • Uusi Mondeo lanseerattiin viime vuoden lopulla ja niitä on tilattu tähän mennessä yli 8 000 kappaletta. Puolet asiakkaista on valinnut autoonsa dynaamiset LED-ajovalot ja aktiivisen pysäköintiavustimen.

Helsinki 18.2.2015 – Ford on laajentanut Mondeo-malliston moottorivalikoimaa, joka on nyt kautta aikain laajin Mondeo-mallisto Euroopassa.

Mondeo 1.0-litraisten EcoBoost –mallien tuotanto on nyt alkanut – kyseessä on ensimmäinen yksilitrainen moottori tässä segmentissä. Mallisto laajenee myös uudella 210-hevosvoimaisella 2.0 litran kahdella turboahtimella varustetulla TDCi-mallilla, taloudellisella 1.5 TDCi:llä sekä nelivetomallilla, joka optimoi pidon ja suorituskyvyn.

Uuteen Mondeoon on nyt saatavana 14 eri voimansiirtovaihtoehtoa ja kolme korimallia, viisiovinen ja farmarimalli sekä neliovinen Hybridi. Tarjolla ovat mm. nämä:

 • 125 hv 1.0 EcoBoost manuaalivaihteistolla
 • 160 hv 1.5 EcoBoost manuaali- tai automaattivaihteistolla
 • 203 hv ja 240 hv 2.0 EcoBoost automaattivaihteistolla
 • 120 hv 1.5 TDCi manuaalivaihteistolla
 • 150 hv ja 180 hv 2.0 TDCi manuaali- tai automaattivaihteistolla
 • 150 hv ja 180 hv 2.0 TDCi nelivedolla
 • 210 hv 2.0 TDCi automaattivaihteistolla
 • 187 hv bensiini-sähköhybridi

Mondeosta on saatavilla myös erittäin matalapäästöinen ECOnetic-malli sekä myöhemmin tänä vuonna Ford Vignale Mondeo, joka tarjoaa ainutlaatuisen varustelun ja omistamiskokemuksen.

“Espanjan Valencian tehdas valmistaa kautta aikain laajinta Mondeo-mallistoamme eri voimansiirtovaihtoehdoilla”, kertoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). “Hienostuneet teknologiat, kuten segmentin ensimmäiset ilmalla täyttyvät turvavyöt, tekevät Mondeosta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon.”

Mondeo lanseerattiin viime vuoden lopulla ja niitä on tilattu jo yli 8 000 kappaletta. Mondeoiden myynti kasvoi tammikuussa 29 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna ja tilauksia vastaanotettiin 60 prosenttia enemmän.

Uudet teknologiat ovat osoittautuneet suosituiksi. 53 prosenttia asiakkaista on valinnut autoonsa aktiivisen pysäköintiavustimen rinnakkaispysäköintitoiminnolla ja 44 prosenttia on halunnut dynaamiset LED-ajovalot, jossa on mukautuva ajovalojärjestelmä.

Hienot uudet moottorit

Fordin 1.0 EcoBoost -moottorista saa uuteen Mondeoon sitä varta vasten kalibroidun 125-hevosvoimaisen version, jonka polttoaineen kulutus on 5,1 litraa/100 km ja päästöt 119 g/km.*

Viime vuonna kolmannen kerran peräkkäin vuoden moottoriksi valittu 1.0 EcoBoost tuottaa yhtä hyvän tehon kuin suurempikokoiset moottorit polttoaineen suorasuihkutuksen ja muuttuvan venttiilien ajoituksen ansiosta. Matalan inertian turboahdin pyörii jopa 248 000 kierrosta minuutissa, mikä tarkoittaa yli 4 000 kierrosta sekunnissa ja lähes kaksinkertaisella nopeudella verrattuna viime vuonna F1:ssä käytössä olleisiin turboahdettuihin moottoreihin.

Fordin uusi kahdella turboahtimella varustettu 2.0 TDCi tuottaa 210 hevosvoiman tehot ja 450 Nm:n vääntömomentin kierrosnopeudesta 2000 rpm ylöspäin. Moottorin päästöt ovat 124 g/km ja polttoaineen kulutus 4,8 litraa/100 km.* Moottorin parina on Fordin kuusivaihteinen kaksoiskytkimellä varustettu PowerShift-automaattivaihteisto. Auto kiihtyy 0-100 km/h 7,9 sekunnissa.

Elektronisesti ohjautuvat turboahtimet mahdollistavat nopeamman vasteen kiihdytettäessä. Pientä matalan inertian turbiinia käytetään nopeaan alkukiihdytykseen, kun taas suurempi korkean inertian turboahdin ylläpitää korkeamman ahtopaineen tehohuipussa.

Fordin uusi 120-hevosvoimainen 1.5 TDCi korvaa useimmilla markkinoilla 115-hevosvoimaisen 1.6 litran TDCi:n. Uuden moottorin päästöt ovat 104 g/km (5 g/km alempi kuin vanhassa moottorissa) ja polttoaineen kulutus on 4,0 litraa/100 km*. Alhaisempaan kulutukseen on päästy optimoimalla palotilan muotoilu ja käyttämällä uusinta polttoaineen korkeapainesuoraruiskutusta sekä muuttuva geometrista turboahdinteknologiaa.

Uudessa Euro VI -päästövaatimukset täyttävässä 1.5 litran TDCi:ssä on myös typen oksidien suodatin, mikä mahdollistaa puhtaammat päästöt. Moottorin sisäistä kitkaa on vähennetty käyttämällä mikroskooppisen pientä timantin tapaista pinnoitetta.

Hienostunut neliveto

Mondeo-asiakkaille on nyt tarjolla neliveto, jonka saa kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuun 150-hevosvoimaiseen 2.0 TDCi:hin tai kuusivaihteiseen PowerShift-automaattivaihteiseen 180-hevosvoimaiseen 2.0 TDCi:hin. .

Fordin älykäs neliveto (All-Wheel Drive) vaihtaa sujuvasti etuvedosta nelivetoon ja tuo automaattisesti paremman pidon sitä tarvittaessa. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton renkaiden pitoa – 16 milllisekunnin välein – ja voi säätää voimanjakoa yksittäiseen renkaaseen 100 millisekunnissa.

“Olipa kyse paremmasta suorituskyvystä, tehokkuudesta, hienostuneisuudesta tai turvallisuudesta, uusi Mondeo asettaa odotukset uudelle tasolle”, kertoo Joe Bakaj (Vice President, Product Development, Ford of Europe). “Asiakkaat saavat sen myötä uusia hienoja ominaisuuksia, ja nyt myös neliveto on tarjolla sitä haluaville.”

Uusi 2.0 TDCi-moottori uudella moottorilohkolla, sylinterin kannella, polttoaineen ruiskutuksella ja muuttuva geometrisella turboahtimella oli yksi ensimmäisistä saataville tulleista Mondeo-malleista viime syyskuussa, kun tilauskirjat avattiin. Mondeo-mallistossa on myös uusi 160-hevosvoimainen 1.5 EcoBoost integroidulla pakosarjalla, 203- ja 240-hevosvoimainen 2.0 EcoBoost sekä täysin uusi Mondeo Hybrid.

Mondeo Hybrid on kaikkien aikojen ensimmäinen Fordin valmistama sähköhybridi Euroopassa. Korimalliltaan neliovinen Mondeo on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja 1,4 kWh:n litium-ioni-akulla yhdistettynä 2.0-litraiseen Atkinson-työkiertoa hyödyntävään bensiinimoottoriin. Sähköautoversiona puhtaasti sähköllä ajettaessa sen huippunopeus on 135 km/h. Tehoja on 187 hv, polttoaineen kulutus on 4,2 litraa/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km.*

Uutta teknologiaa

Fordin uudet teknologiat ja mukavuusvarusteet ovat osoittautuneet suosituiksi. Esimerkiksi aktiivinen pysäköintiavustin rinnakkaispysäköintitoiminnolla mahdollistaa sopivan kokoisten pysäköintipaikkojen löytämisen, joihin auto peruuttaa itse, olipa kyseessä taskupysäköinti tai pysäköinti kahden rinnakkain olevan auton väliin.

Dynaamiset LED-ajovalot, jossa on mukautuva ajovalojärjestelmä on ollut myös suosittu. Järjestelmä säätää valokeilan kulmaa ja valon tehokkuutta ajo-olosuhteiden mukaan. Lämmitettävä ohjauspyörä on 27 prosentissa ja lämmitettävät takaistuimet 20 prosentissa tilatuista Mondeo-malleista.

Mondeossa on ensimmäistä kertaa Fordin uusi Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella. Järjestelmä havaitsee tiellä tai lähellä tietä olevat ihmiset, jotka saattavat tulla auton eteen. Jos järjestelmä huomaa, että törmäys on mahdollinen, se jarruttaa automaattisesti ellei kuljettaja reagoi varoituksiin.

Fordin 150-hevosvomainen 2.0 TDCi on tähän mennessä suosituin moottori. Sen on valinnut autoonsa 43 prosenttia ostajista. Hieman yli puolet eli 52 prosenttia asiakkaista on valinnut farmarimallin. Väreistä suosituin on ollut Panther Black (29 prosenttia), joka korostaa Mondeon urheilullista profiilia ja teknistä keulan muotoilua.

# # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.