Goodyear Dunlop lisää talvirenkaiden testausta avaamalla uuden testialueen Suomessa

print_VuY0j2mn8Y

 

Goodyear Dunlop avaa uuden talvirenkaiden testialueen Suomessa

Goodyear Dunlop ilmoittaa uuden Ivalossa sijaitsevan talvirenkaiden testilaitoksensa Arctic Centerin avaamisesta.

Laitoksen avasivat tänään virallisesti Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen pääjohtaja Jean-Pierre Jeusette ja Global Tire Performance Prediction -yksikön johtaja Laurent Colantonio. Goodyearin Nordic aluetta tilaisuudesssa edusti Ludvig Nauckhoff, General Manager Goodyear Dunlop Nordic.

Arctic Center sijaitsee 300 km napapiiriltä pohjoiseen Ivalon lähellä Koillis-Lapissa. Rata on Euroopan johtavia talvirenkaiden testikeskuksia ja tästä päivästä lähtien yksinomaan Goodyear Dunlopin käytössä. Testikeskus sijaitsee laaksossa, jossa vallitsee mikroilmasto, joka soveltuu erittäin hyvin talvirenkaiden testaukseen lumisissa ja jäisissä olosuhteissa marraskuusta huhtikuun alkuun.

Rata on vuokrattu suomalaiselta Action Parkilta, ja Goodyear saa käyttää rataa yksinoikeudella toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Arctic Centerin infrastruktuuriin kuuluu useita lumi- ja jäätestiratoja, toimisto, jossa on nykyaikainen IT-infrastruktuuri, sekä paljon tiloja testiautojen huoltoon ja testirenkaiden valmisteluun. Alue on aidattu, mikä takaa sen, että renkaiden prototyyppejä ja uusia innovatiivisia talvirengasteknologioita voidaan testata turvassa ja salassa.

”Olemme hyvin innoissamme Arctic Centerin käyttöönotosta. Mahdollisuus työskennellä ihanteellisissa jää- ja lumiolosuhteissa on todellinen etu. Renkaiden suorituskykyä lumella ja jäällä ei luonnollisesti voida tutkia eikä testata luotettavasti laboratorioissa; kentällä testaaminen on huipputason rengasteknologian käyttöönoton edellytys”, kertoo Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen pääjohtaja Jean-Pierre Jeusette. ”

Goodyear Dunlop testaa kaikkia talvirenkaitaan Suomen testilaitoksen lisäksi myös Ranskassa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa sijaitsevilla radoilla. Testikeskusten maantieteellisen sijainnin ansiosta testausta voidaan jatkaa erilaisilla lumilaaduilla ympäri vuoden. Arctic Center lisää testimahdollisuuksia entisestään ja vahvistaa yhtiön sitoutumista laadukkaaseen talvirenkaiden testaus- ja kehitystyöhön sekä erinomaisten, odotukset ylittävien talvirenkaiden tuomiseen markkinoille.

Laitosta käytettiin vastikään Goodyear tämän vuoden syyskuussa lanseeraaman uuden UltraGrip 9 -talvirenkaan testaukseen. Renkaan tunnustusta saaneita lumiominaisuuksia testattiin ja paranneltiin osittain Ivalon Arctic Centerissä.

Global Tire Performance Prediction -yksikön johtaja Laurent Colantonio on tyytyväinen sopimukseen. ”Arctic Centerin infrastruktuuri ja talvirenkaiden testauskokemus parantavat entisestään Goodyear Dunlopin kykyä ja kapasiteettia talvirenkaiden testauksessa sekä henkilöautojen- että kuorma-autojen renkaiden osalta. Saamme käyttöömme räätälöidyn lumi- ja jääkeskuksen, joka tukee uusien talvirengastuotteiden ja konseptien kehittämistä tulevaisuudessa.”