Hyundai esitteli vuoden 2016 ralliuutuudet Saksassa

 

89c0f857d5a00f52_800x800ar

i20WRC

Uuden sukupolven i20 WRC esiteltiin Hyundai Motorsportin tehtaalla Alzenaussa

• Dani Sordo, Hayden Paddon ja Thierry Neuville kilpailevat kaikissa ensi vuoden MM-ralleissa

• Hyundai Motorsport julkaisi myös yksityiskuljettajille tarkoitetun i20 R5-konseptin

Hyundai Motorsport käynnisti rallikauden 2016 omalta osaltaan, esittelemällä uuden WRC-autonsa. Kauden 2016 rallitykki perustuu uuden sukupolven viisiovisen Hyundai i20-mallin pohjalle. Uutuuden esittelypaikka oli ensimmäistä kertaa tehtaan omissa tiloissa Alzenaussa Saksassa. Ensi kauden WRC-auton lisäksi Hyundai Motorsport esitteli myös yksityiskuljettajille tarkoitetun Hyundai i20 R5-konseptin.

Ensimmäisenä kilpailuvuotenaan 2014 tiimi valmisti nopealla aikataululla uuden WRC-auton, ja lähti kilpailuihin keräämään kokemusta sekä hankkimaan mahdollisimman paljon tietoa. Auto osoittautui heti sekä nopeaksi, että luotettavaksi. Ensimmäisen sukupolven i20 WRC otti ensivoittonsa jo ensimmäisellä kilpailukaudellaan Saksan MM-rallista. Sen jälkeen Hyundain kuljettajat nousivat kauden aikana neljästi palkintokorokkeelle ja tiimi taisteli viimeiseen osakilpailuun saakka valmistajien MM-sarjan kärkipaikasta.

b8fb27f219cd3826_800x800ar

R5

b3102ad5e67dca8a_800x800ar

Vuoden 2015 alussa tiimi aloitti vuoden kestävän testi- ja kehitystyön uuden sukupolven, viisiovisen i20-mallin kehittämiseksi WRC-autoksi. Uutuuden ensiesiintyminen ralliteillä tulee tapahtumaan kauden 2016 avaavassa Monte Carlon -rallissa. Uusi i20 WRC on läpäissyt jo 8000 km:n mittaisen testiohjelman, ja auto on osoittanut olevansa edeltäjäänsä nopeampi sekä myös kuljettajien kertoman mukaan entistäkin parempi ajettava.

Kaudelle 2016 Hyundai Motorsport lähtee aiempaa huomattavasti kunnianhimoisimmin tavoittein. Tallilla on aikomuksena taistella kärkisijoista jokaisella erikoiskokeella ja hyökätä täysillä niin kuljettajien kuin valmistajienkin mestaruutta ajatellen. Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi: ”Tämä on meille kaikille tiimissä aivan erityinen hetki, kun voimme esitellä uuden WRC-tulokkaan omassa kotitehtaassamme. Lähestymme ehdottomasti jännittävää vaihetta tiimimme matkalla, ja uskon nyt esitellyn uutuuden vahvistavan sitoutumistamme ja kunnianhimoamme WRC-sarjassa. Olemme kulkeneet pitkän tien perustamisestamme lähtien, ja esiintymisemme viime kauden mestaruustaistelussa antoi meille lujaa uskoa tulevaisuuteen. Uuden sukupolven i20 WRC on koko vuoden kestäneen tuotekehityksen tulos. Tiimimme on aikaisempaa kokeneempi, ja olemme kohottaneet katseemme yhä korkeammalle – haluamme taistella kärkisijoista jokaisessa rallissa. Kilpailu tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa ja tiedämme, etteivät kanssakilpailijamme halua luovuttaa yhtään voittoa käsistään. Me aiomme taistella heidän kanssaan kaudella 2016.”

Hyundai Motorsport lähtee kolmen auton voimin jokaiseen MM-ralliin kaudella 2016. Dani Sordo, Hayden Paddon ja Thierry Neuville ajavat kaikki täyden sarjan. Tammikuussa ajettevasta Monte Carlosta, aina Australian päätöskilpailuun, vieraillen välillä myös uutena kilpailuna MM-sarjaan tulevassa Kiinan MM-rallissa. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa Hyundai Motorsport ajattaa kahta uuden sukupolven i20 WRC:tä ja yhtä viime vuoden mallia. Ruotsin ralliin tiimi tuo kaikille kolmelle kuljettajalleen uuden sukupolven i20 WRC-autot.

Michel Nandan jatkaa: ”Olemme työskennelleet Danin, Haydenin ja Thierryn kanssa nyt kaksi kautta ja meille on suuri hyöty siitä, että voimme jatkaa yhteistyötämme ja tunnemme toisemme hyvin. He ovat jokainen kokeneita uuden auton ohjauspyörän takana ja ovat antaneet siitä insinööreille positiivista palautetta.

Hyundai Shell World Rally Team on tehnyt yhteistyötä nousevan hollantilaisen rallitähden, Kevin Abbringin kanssa. Hän on osallistunut jo vahvasti tiimin testitoimintaan ja hän tulee myös ajamaan alkavalla kaudella valittuja kilpailuja tallin neljännellä autolla. Hänen ensisijainen tehtävänsä on kuitenkin kehittää tiimin 2017 vuoden WRC-autoa sekä nyt esiteltyä R5-autoa.

Hyundain R5-projektista kerrotaan tarkemmin ensi vuoden alussa. Uuden i20 R5-auton kehitysvaihe tulee kestämään vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon ajan, ja auto luokitellaan kesään mennessä. Ensimmäisten uusien R5-autojen asiakastoimitukset alkavat ensi syksyn aikana.