Sähkö- tai hybridiauton omistajat voivat pikapuolin ladata autonsa samalla, kun käyvät ostoksilla K-kaupassa

10306392_792903980743432_8078893378419587257_n

Kuva: Plugit 

Sähkö- tai hybridiauton omistajat voivat pikapuolin ladata autonsa samalla, kun käyvät ostoksilla K-kaupassa.  Ensimmäiset ajoneuvojen latauspisteet avataan tämän vuoden puolella Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä Lahdessa. Auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla ja on asiakkaalle maksutonta.

Ensimmäiset latauspisteet tulevat Vantaalla K-citymarket Tammiston, Espoossa Merituulen kauppakeskuksen, Turussa K-citymarket Länsikeskuksen ja K-citymarket Kupittaan sekä Lahdessa kauppakeskus Karisman parkkipaikoille.  Kuhunkin paikkaan tulee neljä latauspistettä.

“Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kesko on saanut kansainvälistäkin tunnustusta vastuullisuustyöstään. Marraskuussa 2015 Kesko valittiin arvostetulle, maailmanlaajuiselle CDP:n Climate A -listalle. Listalle on valittu 113 johtavaa yritystä, joiden katsotaan toimivan esimerkillisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Tunnissa 100 kilometriä matkaa

K-kauppojen parkkipaikoille tulevilla latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaikentyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oma latauskaapeli kytketään.

“Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa”, talotekniikkapäällikköJari Suuronen kertoo.

Kesko rakennuttaa ladattavien ajoneuvojen latauspisteitä merkittävimmille kauppapaikoilleen. Latauspisteet merkitään näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta. Myös kaikissa kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa tehdään joko varaus tai rakennetaan ladattavien ajoneuvojen latauspiste.

Keskon yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.