Hyundain uutuudet Pariisin autonäyttelyssä

9decef2438695448_800x800ar

– Hyundai esittelee Pariisin autonäyttelyssä uuden sukupolven i20:n
– Uusi 1,0-litrainen T-GDI -moottori tulossa i20:n moottorivalikoimaan ensi vuonna
– Uusi 1,4-litran T-GDI –moottori ja Hyundain ensimmäinen 7-vaihteinen kaksoiskytkentävaihteisto esillä i30 CNG –maakaasu-konseptiautossa
– Uusi 48V Hybrid-diesel -konseptimoottori i40-mallissa

Hyundai esittelee uuden sukupolven i20:n Pariisin autonäyttelyssä 2014. Hienostuneesti muotoiltu, luokkansa tilavimman matkustamon omaava ja erinomaisesti varusteltu sekä mukavuudeltaan edelleen kehitetty uuden sukupolven i20 on kasvanut yhä korkealuokkaisemmaksi ja laadukkaammaksi autoksi. Uuden sukupolven i20 on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa ja siksi Pariisin autonäyttely on luonnollinen valinta sen ensiesittelylle.

Allan Rushforth, Hyundain Euroopan operatiivisten toimintojen johtaja: ”i20 on todella eurooppalainen auto ja olemme ylpeitä voidessamme esitellä sen täällä Pariisissa. 
Uuden 1,0-litraisen moottorimme avulla seuraamme pienten turboahdettujen moottoreiden trendiä, joka tuottaa ajamiseen suuren nautinnon olemalla samalla myös hyvin suorituskykyinen. Uusi moottori alleviivaa Hyundain sitoutumista ympäristöä kunnioittavaan autoiluun Euroopassa ja antaa selvän käsityksen Hyundain tulevaisuuden moottori-innovaatioista.”

Hyundai esittelee Pariisissa kaksi uutta turboahdettua suorasuihkutus (T-GDI) -moottoria. Molemmat uutuusmoottorit; 1,0-litrainen ja 1,4-litrainen vastaavat yhä kasvaviin vaatimuksiin pienemmästä polttoaineen kulutuksesta ja CO2-päästöistä kuitenkaan vähentämättä ajamisen iloa. Uudet moottorit ovat osa Hyundain uuden sukupolven Kappa-moottoriperhettä.

Vahvistaakseen asemaansa ympäristöä kunnioittavien autojen tuotannossa, Hyundai esittelee Pariisissa myös ensimmäisen 7-vaihteisen kaksoiskytkentävaihteistonsa, joka on i30 CNG –maakaasukonseptiautossa sekä polttoainetehokkaan i40 48V Hybrid-diesel -mallin. Uusi 1,0-litrainen T-GDI on ensimmäinen Hyundain uuden sukupolven pienistä turboahdetuista bensiinimoottoreista. Se tarjoaa erinomaisen voiman sekä ajamisen nautinnon. 998-kuutioinen, kolmisylinterinen moottori perustuu 1,0-litraiseen Kappa MPI-moottoriin, jota on kehitetty edelleen ja siihen on lisätty polttoainetaloutta parantavia tekniikoita, kuten polttoaineen suorasuihkutus sekä
turboahdin.

b043d9439ebcf9b0_800x800ar

88 kW (120 hv) ja 172 Nm:n väännön tarjoava 1,0-litrainen T-GDI -moottori, on kehitetty Hyundain Euroopan suunnittelukeskuksessa Saksan Rüsselsheimissa. Moottori tulee täydentämään uuden i20-mallin moottorivalikoimaa vuonna 2015. Uudessa moottorissa elektroninen hukkaportti optimoi virtausta ja parantaa vääntöä alhaisilla
pyörintänopeuksilla. Moottorin GDI-suihkutussuutin tuottaa normaalia korkeamman, 200 barin paineen, jonka avulla polttoaineen palaminen on puhtaampaa, joka edelleen parantaa polttoainetaloudellisuutta sekä päästöjä. Moottori täyttää Euro 6C -normin jo kolme vuotta ennen sen tulemista voimaan vuonna 2017.

Moottori käyttää uutta split-cooling -tekniikkaa hallitsemaan lämpötiloja sylinterikannessa –ja lohkossa. Sylinterilohko lämpenee nopeasti kitkan pienentämiseksi ja tehokkaamman käynnin aikaansaamiseksi, samalla sylinterikantta jäähdytetään matalampaan lämpötilaan, jotta suihkutus ja palaminen olisivat optimaaliset. Jotta moottori on voitu pitää mahdollisimman pienikokoisena, pakosarja on integroitu sylinterikanteen ja se voidaan näin jäähdyttää tehokkaasti käyttämällä sylinterikannen vesijäähdytysmenetelmää. Tuloksena on katalysaattorin nopeampi lämpeneminen ja näin ollen parantunut polttoaineen kulutus ja pienemmät CO2-päästöt.

a7421f788c06d6de_800x800ar

Toinen Pariisissa esiteltävä uutuusmoottori on 1,4-litrainen T-GDI –Kappa -voimanpesä. Tämä uudelleen kehitetty 1352-kuutioinen, nelisylinterinen ja turboahdettu bensiinimoottori on merkittävästi kevyempi kuin edeltäjänsä, 1,4-litrainen Gamma-moottori. Vain 87 kilon painoisena, moottorin massa on pienentynyt 14 kiloa verrattuna edelliseen moottoriin ollen kuitenkin aiempaa tehokkaampi ja taloudellisempi. Uusi 1,4-litrainen T-GDI -moottori sisältää korkeapaine turboahtimen integroituna pakosarjaan. Uudelleen sijoitettu turbo tarkoittaa parempaa kaasupolkimen vastetta ja parantunutta matalakierrosvääntöä. Uudet suihkutussuuttimet suihkuttavat polttoaineen suoraan sylinterin sisään, joka tehostaa palamista ja lisää voimaa ja parantaa näin myös polttoainetaloudellisuutta. Pariisissa näytteillä oleva i30 CNG -maakaasukonseptiauto on varustettu 1,4-litraisella Kappa T-GDI -moottorilla, joka tuottaa 87 kW (117 hv) maakaasukäytössä. Vääntö on 206 Nm ja CO2-päästöt vai 91 g/km, mikä tarkoittaa tiukan Euro 6C -päästönormin täyttämistä jo nyt.

Yksi Pariisin autonäyttelyn 2014 uutuuksista on Hyundain 7-vaihteisen kaksoiskytkentävaihteiston (7DCT) esittely. Myös tämä uutuus on sijoitettu i30 CNG -konseptiautoon. Perinteiseen 6-vaihteiseen automaattivaihteistoon verrattuna DCT -vaihteisto pienentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä ja parantuneen kiihtyvyyden lisäksi uutuus yhdistää automaatti- ja manuaalivaihteiston edut. 7DCT sisältää kaksi kytkintä ja säätimen molemmille kytkimelle. Moottorin voima siirretään itsenäisesti parittomille ja parillisille vaihteille, jolloin vaihteisto on jatkuvasti valmiina vaihtamaan seuraavalle vaihteelle vääntömomentin keskeytymättä. Sähköisen siirtäjän vastaavuus on optimoitu nopeaan ja taloudelliseen vaihtamiseen.

Hyundai tuo Pariisiin esille myös i40-malliin sijoitettavan 48V Hybrid-diesel –konseptimoottorin. Uusi moottori vähentää CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta merkittävästi verrattuna normaaliin tuotantomalliin, ja maksaa vain neljänneksen normaalin hybrid-moottorin valmistuskustannuksista. Uutuus perustuu Hyundain 1,7-litraiseen diesel-moottoriin, jossa on mukana 48 voltin lyijy-hiili akku. Käyttämällä hihnakäyttöistä käynnistingeneraattoria (BSG) perinteisen laturin sijasta, uutuuden
moottori käynnistyy lähes ilman melua tai tärinää. i40 48V Hybrid-diesel pystyy toimimaan pelkästään sähkökäyttöisenä pienillä nopeuksilla ja matka-ajossa lyijy-hiiliakku latautuu jarrutusten sekä hidastusten aikana. Kiihdytyksissä BSG tukee moottoria 10 kW:lla vähentäen näin polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä. Yhdessä turboahtimen kanssa moottorin suorituskyky nousee 115 kW:n (155 hv:n) väännön ollessa 360 Nm. Hyundai valitsi lyijy-hiili akun, koska sillä on erinomainen teho-paino suhde, pikalataus valmiudet ja korkea kestävyys. Akku ei vaadi aktiivista jäähdytystä ja voi näin ollen olla sijoitettu auton varapyörän paikalle tavaratilaa vaarantamatta. Lisäksi lyijy-hiili akku on lähes täysin kierrätettäviä elinkaarensa lopussa.