Iveco menestyi vuoden 2016 Dakar-rallissa

oelhnvdmcan1vcr9cyin

Iveco valloitti korkeimman palkintopallin vuoden 2016 Dakar-rallissa. Gerard de Rooy, PETRONAS de Rooy Iveco -tiimin johtaja, voitti vuoden 2016 version maailman kilpailuhenkisimmästä rallikilpailusta. Hänen suorituksensa kolmessatoista erikoiskokeessa paljasti jälleen kuljettajan ylivoimaiset ajo- ja navigointitaidot ja vahvisti väitteet Iveco Powerstarin ominaisuuksista. Iveco hallitsi yhtä historian kovimmista Dakar-ralleista saaden 5 eri kuorma-automerkkiä Top 10:een.

Pierre Lahutte, Ivecon brändijohtaja, kommentoi: “Ivecon ajoneuvot menestyivät erinomaisesti ja saivat tunnustuksia vuoden 2016 Dakar-rallissa heti Eurocargon ”Vuoden kuorma-auto 2016” -tittelin ja Magelysin ”Vuoden linja-auto 2016” -tittelin jälkeen. Iveco lähetti verrattoman luotettavat kuorma-autonsa Dakar-rallireitille ja auttoi näin tiimien erittäin hyviä kuljettajia tekemään parhaan mahdollisen suorituksen. Haluaisin kiittää Gerard de Rooyta, Federico Villagraa, Anton Van Genugtenia, Pep Vilaa ja Ales Lopraisia ja heidän loistavia tiimejään siitä päättäväisyydestä ja motivaatiosta, jota he osoittivat.”

Tämä oli de Rooyn toinen Dakar-rallivoitto kuorma-autoluokassa. Kilpailun lopuksi hollantilainen mestari omisti voittonsa belgialaiselle kartanlukijalleen, Jurgen Damenille, joka menehtyi viime vuonna.

Palkintopallin kolmannen sijan valloittanut Federico Villagra, ”El Coyote”, oli tämän kisan menestyjä. Miljoonat paikalliset fanit seurasivat argentiinalaista kuljettajaa ja hänen Iveco Powerstariaan alueella, jossa Iveco on markkinajohtaja.

hf3l7uodldnicnuypnbw

eq41lppjjc8uexkciiu4

Ton Van Genugten sijoittui Trakkerillaan viidenneksi. Hän on vuoden 2016 Dakar-rallin toinen hieno menestyjä. Ollessaan kuljettajana yhdelle nopeista huoltoajoneuvoista, jotka tukivat tiimin johtajia – de Rooyta, Villagraa ja Lopraisia – hän onnistui pysyttelemään muiden johdosta kamppailevien kilpailijoiden edellä ja ylitti maaliviivan viidentenä. Hän menetti yhden erikoiskokeen voiton ainoastaan sen takia, että pysähtyi auttamaan yhtä tiimin johtajista ja osoitti näin upeasti Ivecon tiimin mahtavaa yhteishenkeä.

Espanjalainen Pep Vila, joka istui toisen Iveco Trakkerin ratin takana, sijoittui kymmenenneksi. Espanjalainen ammattikuljettaja, joka osallistui nyt kuudennen kerran Dakar-ralliin Ivecon kanssa ja viidennen kerran de Rooyn tiimissä taisteli viimeiseen asti sijoituksestaan Top 10:ssä.

Dakar-ralli oli Ivecolle loistava tilaisuus esitellä moottoreittensa suorituskykyä: Iveco Cursor 13 -moottorit valmistettiin Ranskassa, Bourbon Lancyssa. FPT Industrial valmisti ne juuri kilpailua varten sen kehityskeskuksessa Arbonissa, Sveitsissä. Moottorit tunnetaan erityisesti tehokkuudestaan ja kestävyydestään ja ne vauhdittivat Ivecon sen viimeisimpään menestykseen Dakar-rallissa.

Vuoden 2016 Dakar-rallin 9 000 kilometrin Etelä-Amerikkaan sijoittunut reitti oli täydellinen Ivecon kuorma-autojen vahvuuksien ja monipuolisuuden esittelyyn.

LOPULLISET SIJOITUKSET KUORMA-AUTOT

1.GERARD DE ROOY (NL), IVECO
Kakkoskuljettaja: MOI TORRALLARDONA (E)
Mekaanikko: DAREK RODEWALD (PL)

2.Mardeev (RUS), Kamaz

3.FEDERICO VILLAGRA (ARG), IVECO
Kakkoskuljettaja: JORGE PEREZ COMPANC (ARG)
Mekaanikko: MEMI ANDRES (ARG)

4.Stacey (NL), MAN

5.ANTON VAN GENUGTEN (NL), IVECO
Kakkoskuljettaja: ANTON VAN LIMPT (NL)
Mekaanikko: PETER VAN EERD (NL)

6.De Baar (NL), Renault Trucks

7.Nikolaev (RUS), Kamaz

8.Valtr (CZE), Tatra

9.Versluis (NL), MAN

 1. PEP VILA (E), IVECOKakkoskuljettaja: XAVI COLOME ROQUETA (E)
  Mekaanikko: MARC TORRES SALA (E)
 2. Ardavichus (KAZ), Tatra
 3. Van del Heuvel (NL), ScaniaKeskeytti 5. erikoiskokeen aikana:
  ALES LOPRAIS (CZ)

  Kakkoskuljettaja: FERRAN ALCAYNA MARCO (E)
  Mekaanikko: BERNARDUS DER KINDEREN (NL)