:KUUNTELE JUTTU: Harrasteautot suomalaisten suosiossa – uudistunut liikennevakuutuksen bonusmalli voi säästää harrasteautoilijalta jopa useita satoja euroja vuodessa

pexels-photo-149813

Noin 50 000 suomalaista omistaa harrasteauton, jolla ajelee läpi kesäkuukausien. Lisäksi harrasteautoja esitellään autotapahtumissa pitkin Suomea. Harrasteautoista pidetään pääsääntöisesti hyvää huolta. LähiTapiolan uudistuneen bonusjärjestelmän myötä harrasteautoon saa heti samat bonukset kuin ns. ykkösautoon oman ajohistorian perusteella.

Noin 50 000 suomalaista ajelee tänäkin kesänä harrasteautoillaan. Harrasteautoilijan kesäkalenteri on usein pullollaan erilaisia autotapahtumia, jossa harrasteautojen ystävät ja omistajat kokoontuvat, ihailevat autoja ja nauttivat hyvästä meiningistä. Harrasteauto on usein omistajansa silmäterä ja monet käyttävät paljon aikaa menopelinsä huoltamiseen ja puunaamiseen. Esimerkiksi urheiluautot, avoautot, sekä amerikanraudat ovat harrasteautoilijoiden suosiossa. Tyypillisesti harrasteauto viettää talvet tallissa ja pääsee takaisin tien päälle säiden suosiessa.

Uuden liikennevakuutuksen bonusmallin myötä harrasteautoilusta halvempaa

Harrasteauton vakuuttaminen on perinteisesti tullut kaikkiaan ykkösautoa kalliimmaksi. LähiTapiolan asiakkailla näin ei enää ole, sillä yhtiö otti vuoden alussa käyttöön uuden liikennevakuutuksen bonusmallin, jonka myötä bonus muodostetaan henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriatiedon perusteella entisen ajoneuvokohtaisen historian sijaan.

– Harrasteauton omistaja voi saada nyt kaikkiin autoihinsa saman bonuksen. Enää ei tarvitse odottaa bonuksien kertymisistä 0 % alkaen, vaan harrasteauton liikennevakuutukseen voi saada jopa maksimibonukset saman tien. Haluamme elämänturvayhtiönä kannustaa turvallisempaan, vahingottomaan elämään. Samalla voimme madaltaa kynnystä harrasteauton hankintaan, kertoo LähiTapiolan moottoriajoneuvovakuuttamisen kehityspäällikkö Henna Saarelainen.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että harrasteauton omistaja voi säästää useita satoja harrasteautonsa vakuutusmaksuissa uudella bonusmallilla.