Luokkansa paras aerodynamiikka ja silmiä hivelevät design-yksityiskohdat Hyundain uudessa IONIQissa

986b89cdd6bbb176_800x800ar

Hyundai on paljastanut tänään lisää yksityiskohtia tammikuussa Koreassa esiteltävästä uutuusautostaan, johon on saatavana kolme eri sähköistä voimalinjaa. Hyundai IONIQ osoittaa, kuinka innovatiivinen sekä ekoedullinen auto yhdistää päätä kääntävän hienon ulkomuodon luokkansa johtavaan aerodynaamiseen tehokkuuteen.

Hyundai IONIQ tulee olemaan ensimmäinen auto maailmassa, johon on saatavana kolme tehokasta sekä erityisen matalapäästöistä voimalinjaa: täyssähkö, lataushybridi sekä hybridi. Auton itsevarma coupemainen silhuetti sekä lukuisat silmää miellyttävät yksityiskohdat on sovitettu ympäristöystävälliseen uskottavuuteen.

IONIQ tulee tarjoamaan kuljettajalle nautittavan ajokokemuksen, ja samalla se toteuttaa ympäristön parasta ajattelevien autoilijoiden toiveet. Hyundain muotoilijat ovat luoneet auton, jonka ulkomuoto vetoaa tunteisiin ja samalla myötävaikuttaa auton ympäristökeskeiseen asemaan.

bd28a8c8d0d53b8c_800x800ar

Auton muotoilu minimoi tuulen vastuksen ja ilmavirtaus johdetaan tehokkaasti ulkopuolen pintoja pitkin. IONIQ-mallissa Hyundain muotoiluteemat ovat selkeästi havaittavissa erityisesti kiiltävän mustassa kuusikulmaisessa etumaskissa, johon LED-ajovalojen C-muoto myös yhdistyy.

IONIQ-mallin sisätiloissa jatkuu pehmeä, tyylikäs sekä yksinkertainen teema. Auton sisätilojen muotoilu toteutuu käytännönläheisenä ja selkeän loogisena. Yhtenä tärkeimpänä ominaisuutena muotoilussa on pidetty hallintalaitteiden toimintojen helppokäyttöisyyttä. Tyylikkäät pinnat on toteutettu ympäristöystävällisillä materiaaleilla, jotka luovat auton sisälle uuden sukupolven autoilijoita miellyttävän futuristisen, mutta kuitenkin lämpimän matkustamoilmapiirin.

Hyundai on yksi maailman johtavista hybridi ja matala- tai nollapäästöisten autojen valmistajista. Vuonna 2013 yhtiöstä tuli ensimmäinen autonvamistaja, joka toi markkinoille sarjatuotanto-vetyauton, ix35 Fuel Cell -mallin.

Hyundai IONIQ-mallin maailman ensiesittely on Koreassa tammikuun 14 päivä. Euroopassa auto esitellään ensimmäisen kerran Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun alussa.