Mercedes-Benzin myynti 15 prosenttia viime vuotta edellä

9c0a6bcfcc23d119_800x800ar

Valmet Automotive lopputarkastus Mercedes-Benz A

  • Mercedes-Benz rikkoi 2000 myydyn auton rajan huhtikuussa
  • Tammi-huhtikuussa taksikäyttöön 210 Mercedes-Benziä
  • Pakettiautomyynti kasvoi 19 ja kuorma-autokauppa 10 prosenttia
  • Mercedes-Benzin kuorma-autot kiertueella touko-kesäkuun aikana
  • A-sarjan valmistus jatkuu Uudessakaupungissa vuonna 2017
  • Pitkän akselivälin E-sarja esiteltiin Kiinan markkinoille
  • Sähköisen liikenteen komponenttivalmistus käynnistyy Hampurissa
  • Hampurin koko kaupunkiliikenne haltuun yhdellä sovelluksella
  • Nico Rosberg teki F1-ennätyksen
  • Mercedes-Benz Style lähti vesille: tuloksena Arrow460–Granturismo –jahti

Mercedes-Benz rikkoi 2000 myydyn auton rajan huhtikuussa

Mercedes-Benz myi huhtikuussa 512 uutta henkilöautoa, mikä toi 4,6 prosentin markkinaosuuden. Huhtikuun kuukausimyynti nousi vuoden takaisesta 10,6 prosenttia. Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden myynti on viime vuoden vastaavaa aikaa edellä 14,6 prosenttia, sillä uusia henkilöautoja on myyty yhteensä 2109 kappaletta (2015: 1841 kpl). Mercedesin kasvu alkuvuoden aikana on selvästi vauhdikkainta saksalaisten premium-automerkkien joukossa. Huhtikuun myydyimpiä malleja olivat C-sarja (144 kpl), E-sarja (94 kpl) sekä CLA (69 kpl), jonka menekki lisääntyi vuoden takaisesta 97 prosenttia.

Tammi-huhtikuussa taksikäyttöön 210 Mercedes-Benziä

Mercedes-Benz on myynyt taksikäyttöön tammi-huhtikuussa 210 uutta Mercedes-Benziä, ja markkinaosuus on 27,3 prosenttia. E-sarja on edelleen maan suosituin taksimalli 112 autolla (huhtikuussa 31 kpl) ja 14,5 prosentin markkinaosuudella. Sprintereitä on tänä vuonna myyty takseiksi 46 (+17,9 %) ja Vitoja 30 (+150 %) kappaletta. Maan yhdeksän suosituimman taksiauton joukossa on kolme Mercedes-mallia.

Pakettiautomyynti kasvoi 19 ja kuorma-autokauppa 10 prosenttia

Mercedes-Benz oli huhtikuussa maan 3. suosituin pakettiautomerkki. Pääasiassa uutta Vitoa ja Sprinteriä myytiin kuukaudessa 178 kappaletta, joka toi 15 prosentin markkinaosuuden. Alkuvuoden neljän kuukauden aikana on myyty yhteensä 617 pakettiautoa, ja kasvuprosentti on 18,9 eli suurin viiden kärkimerkin joukossa.

b6b5bd0028be2549_800x800ar

Mercedes-Benz pakettiautomyynti on kasvanut lähes 20 prosenttia vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana.

Myös kuorma-autokaupassa ollaan maan 3. sijalla 35 kappaleen myynnillä huhtikuussa ja 192 autolla tammi-huhtikuussa. Kuorma-autokauppa on neljän kuukauden jälkeen 10,3 prosentin kasvussa. Kevyissä 3,5–6-tonnisissa kuorma-autoissa Sprinter oli huhtikuussakin markkinajohtaja 13 auton menekillä (mo.44,8 %), koko alkuvuoden menekin ollessa 66 autoa (mo.48,9 %). Kooltaan 6–16-tonnisia kuorma-autoja myytiin neljässä kuukaudessa 20 (mo.26 %) ja yli 16-tonnisia 105 (mo. 12 %).

Mercedes-Benzin kuorma-autot kiertueella touko-kesäkuun aikana

Mercedes-Benzin raskas kalusto kiertää Suomea toukokuun puolivälistä lähtien. Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertue käynnistyy 16.5 Vantaalta ja päättyy 9.6 Kajaaniin. Kiertue pysähtyy kaikilla suurimmilla paikkakunnilla kuten Lahdessa 18.5, Turussa 20.5, Tampereella 23.5, Jyväskylässä 27.5, Oulussa 3.–4.6 ja Rovaniemellä 7.6. Kaikkiaan kiertue pysähtyy 15 paikkakunnalla. Koeajettavina ovat nykyiset raskaan liikenteen johtotähdet Actros- ja Arocs-yhdistelmäajoneuvot, joiden taloudellisuus on todennettu muun muassa vaativilla Fuel Duel –kulutustesteillä. Kiertueen etenemistä voi seurata ja aikataulun tarkistaa esimerkiksi Facebookista osoitteella www.facebook.com/mercedesbenzsuomitrucks . Sivun katselu onnistuu myös ilman omaa Facebook-tiliä ja myös nettisivustolta www.mercedes-benz.fi/kiertue .

A-sarjan valmistus jatkuu Uudessakaupungissa vuonna 2017

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2017. Ensi vuonna tehtaalla käynnistyy myös GLC-katumaasturin sarjatuotanto. Suomessa on valmistettu jo yli 100 000 A-sarjan autoa, ja lisäkapasiteetti on tarpeen mallin suuren kysynnän takia. A-sarjan jatko ei edellytä muutoksia tuotantoon. Molemmat mallit käyttävät jatkossa samoja maalaamo- ja kokoonpanolinjoja, mutta kummallekin on varattu oma hitsaamo.

Pitkän akselivälin E-sarja esiteltiin Kiinan markkinoille

Mercedes-Benz esitteli Pekingin autonäyttelyssä Kiinan markkinoille räätälöidyn pitkän akselivälin E-sarjan. Peräti 140 millillä kasvatettu akseliväli tarjoaa takamatkustajille entistä väljemmät ja ylellisemmät tilat, joita korostavat C-pilarin valaistus, 64 värisävyä sisältävä tunnelmavalaistus sekä takaistuimen käsinojaan sijoitettu touchpad-kosketuslevy, jolla voidaan ohjata auton infotainment-järjestelmää ja säätää istuma-asentoa. Mallin varusteisiin kuuluu myös autonomisen ajamisen Drive Pilot –järjestelmä. Samaan aikaan avattiin myös lajissaan maailman suurin Mercedes me- elämysmyymälä Pekingin muodikkaassa Sanlitunin kaupunginosassa.

Sähköisen liikenteen komponenttivalmistus käynnistyy Hampurissa

Mercedes-Benz modernisoi Hampurin tuotantolaitoksensa ja kehittää siitä sähköajoneuvojen vaatimien osien ja komponenttien tuotantolaitoksen. Investoinnin arvo on 500 miljoonaa euroa, ja siitä on sovittu yhteistyössä yrityksen johdon ja työntekijöiden ammattiliittojen kanssa. Kehitysohjelma varmistaa tehtaan tulevaisuuden, kilpailukyvyn ja työpaikat. Harjoittelu- ja vakinaiset työpaikat lisääntyvät noin 60:llä vuosina 2017­–2018 nykyisten noin 2500 työpaikan lisäksi. Mercedes-Benz valmistaa Hampurissa akseleita ja niiden osia, ohjauspylväitä, rakenneosia kevytmateriaaleista sekä pakokaasujen käsittelyjärjestelmien osia. Jokaisessa Mercedes-Benzissä on vähintään yksi Hampurissa tuotettu komponentti.

Hampurin koko kaupunkiliikenne haltuun yhdellä sovelluksella

Daimlerin tytäryhtiö moovel tarjoaa ainutlaatuisen helpon tavan liikkua suositussa viikonloppulomakohteessa, Pohjois-Saksan Hampurissa. Matkapuhelimen moovel-applikaation avulla voi varata ja maksaa liikkumisensa Hampurissa kätevästi ja nopeasti. Sovelluksella voi osaa liput muun muassa Hampurin kaupunkiliikenteen eri välineisiin, varata ja maksaa smartin car2go-yhteiskäyttöauton, tilata taksin, löytää ja varata vuokrattavan kaupunkipolkupyörän tai hankkia liput Deutsche Bahnin junamatkoille. Useimmat palveluista toimivat jo koko Saksassa, ja nyt niihin on lisätty Hampurin kaupunkiliikennevälineet. Hampuri on ensimmäinen Saksan suurkaupunki, jonka paikallisliikenne saadaan mukaan moovel-palveluihin.

Nico Rosberg teki F1-ennätyksen

8ec4768b936f4d41_800x800ar

Nico Rosbergista tuli Venäjän F1-osakilpailun jälkeen ensimmäinen kuljettaja, joka on kauden neljän ensimmäisen kilpailun aikana saavuttanut täyden pistepotin ja johtaa sarjaa näin maksimipistein.

Nico Rosbergista tuli Venäjän F1-osakilpailun jälkeen sarjan historian ensimmäinen kuljettaja, joka on kauden neljän ensimmäisen kilpailun aikana kerännyt maksimipisteet. Rosberg johtaa F1 MM-sarjaa sadan pisteen kertymällä. Hän on kerännyt täsmälleen yhtä paljon pisteitä kuin sarjan kakkonen Lewis Hamilton (Mercedes, 57 pistettä) ja kolmonen Kimi Räikkönen (Ferrari, 43 pistettä) yhteensä. Kauden neljännellä peräkkäisellä voitollaan Rosberg nousi kaikkien aikojen voittotilastoissa Ayrton Sennan rinnalle. Mercedes johtaa valmistajien välistä mestaruuskamppailua ennen Ferraria ja Red Bull Racingia. F1-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa 13.–15.5. Espanjan jälkeen F1-karavaani jatkaa matkaa Nico Rosbergin ja monen muun kotikilpailuun Monacoon, jossa ajetaan toukokuun viimeisessä viikonvaihteessa.

Mercedes-Benz Style lähti vesille: tuloksena Arrow460–Granturismo –jahti

9697928d73855979_800x800ar

Arrow460 – Grandturismo designed by Mercedes-Benz Style

Mercedes-Benz Stylen muotoilema ”merten Hopeanuoli” Arrow460­–Granturismo teki ensipurjehduksensa Nizzassa huhtikuussa. Uuden luksusjahdin ensimmäinen tuotantosarjan alus sai nimen ”Mercedes”. Arrow460­–Granturismon pituus on 14 metriä, ja aluksessa on tilaa 10 hengelle. Voimanlähteenä on kaksi Yanmar-dieselmoottoria, jotka kummatkin kehittävät 353 kW (480 hv) tehon. Normaali matkanopeus on 28–30 solmua, mutta jahti kykenee jopa 40 solmun huippunopeuteen. Aluksessa on käytetty hyväksi monia Mercedes-Benzin autoissa esiteltyjä teknologisia ratkaisuja sekä esimerkiksi F015- ja Concept IAA –konseptiautomallien muotoiluvaikutteita.