Miljardi kilometriä Nissan LEAFeilla

leaf_km

  • CarWings-telematiikkajärjestelmään rekisteröidyille Nissan LEAF -täyssähköautoille on kertynyt maailmanlaajuisesti jo yhteensä miljardi kilometriä*
  • Nissan LEAF -kuljettajilta on jäänyt tuottamatta 180 miljoonaa kilogrammaa CO₂-päästöjä maailmanlaajuisesti*
  • Nissan LEAFeja on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 147 000 kappaletta

Nissan LEAF -täyssähköauton omistajat ovat kerryttäneet maailmanlaajuisesti yhteensä yli miljardi CarWings-telematiikkajärjestelmään rekisteröityä ajokilometriä. Siinä sivussa heiltä on jäänyt tuottamatta yli 180 miljoonaa kiloa CO₂-päästöjä*.

Miljardin ajokilometrin virstanpylväs saavutettiin vain neljä vuotta LEAFin lanseerauksesta. LEAF tuotiin markkinoille vuonna 2010 yhtenä ensimmäisistä massamarkkinoille suunnatuista täysin sähkökäyttöisistä autoista. Se on tällä hetkellä kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Maailmanlaajuisesti LEAFeja on myyty jo 147 000 kappaletta, joista 31 000 Euroopassa.

LEAFin innovatiivisen CarWings-telematiikkajärjestelmän ansiosta Nissan on pystynyt alusta asti seuraamaan kaikkien järjestelmään rekisteröityjen autojen ajokilometrejä. Nissan näyttää LEAFin ajokilometrien kertymisen reaaliaikaisesti verkkolaskurin avulla.

“Alkuperäisenä tavoitteenamme oli, että innovatiiviseen CarWings-järjestelmään rekisteröityneet Nissan LEAF -omistajat saisivat miljardi ajokilometriä täyteen ensi vuoden tammikuussa. Olemme todella iloisia voidessamme kertoa, että rajapyykki saavutettiin ennakoitua aikaisemmin”, kertoo Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe. “Haluamme kiittää kaikkia Nissan LEAFin omistajia heidän panoksestaan tämän historiallisen tavoitteen saavuttamisessa. Kun LEAF lanseerattiin, se oli maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu sähkökäyttöinen perheauto. LEAF on myös se Nissan-malli, johon omistajat ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Valtava ajokilometrimäärä osoittaa, että asiakkaamme nauttivat hiljaisesta ja päästöttömästä ajamisesta.”

Saavutus puhuu omaa kieltään LEAFin menestyksestä ja Nissanin vahvasta asemasta sähköautojen markkinajohtajana. Yhtiö on lanseerannut jo toisen täysin sähkökäyttöisen ja päästöttömän automallinsa, kompaktin e-NV200-pakettiauton, joka on saatavissa myös henkilöautoversiona.

*Kokonaismäärät perustuvat Nissanin Global Data Center (GDC) -datakeskuksen tietoihin 30.9.2014 (UTC). Ajokilometrejä ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot on kerätty ainoastaan CarWings-järjestelmään rekisteröidyistä Nissan LEAF -autoista, jotka kattavat noin 54 % LEAFin maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä.