Neste Oilin palveluasemille kotimainen Avainlippu-tunnus

asema230_1_3323_4

Neste Oilin palveluasemille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton kotimaisesta palvelusta kertova Avainlippu-tunnus.

“Neste Oililla on kaksi tuotantolaitosta Suomessa, mutta kuluttaja kohtaa Neste Oilin ensisijaisesti tankatessaan polttonesteitä asemillamme. Avainlippu-merkillä haluamme muistuttaa kuluttajia kotimaisen työn ja palvelun merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Meillä on Suomessa yli 800 asemaa, joista noin 250 asemalta saa palvelua. Uskomme, että asemilla näkyvien Avainlippujen myötä mielikuva Neste Oilista kotimaisena osaajana ja palvelun tuottajana vahvistuu entisestään”, kertoo Antti Tiitola, Neste Oilin Öljyn vähittäismyynti -liiketoiminta-alueen johtaja.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa tuotetulle palvelulle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Lisäksi yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Neste Oil on merkittävä kotimainen polttoaineiden jalostaja ja markkinoija

Suomen öljynjalostustuotanto oli vielä 1990-luvun alussa riittämätön vastaamaan kotimaiseen kysyntään, mutta tällä hetkellä se ylittää kotimaisen kysynnän runsaalla kolmanneksella. Neste Oililla on 2 miljardin euron positiivinen vaikutus Suomen kauppataseeseen verrattuna tilanteeseen, jossa Suomessa ei olisi jalostustoimintaa ja kaikki öljytuotteet tuotaisiin maahan.

Ollaakseen vastaisuudessakin vahva kotimainen toimija ja työnantaja, Neste Oil on investoinut Suomessa lähes kaksi miljardia euroa uuteen kapasiteettiin ja tuotannon ylläpitoinvestointeihin viimeisen 10 vuoden aikana.

Kotimainen palkittu NEXBTL-teknologia

Uusiutuvan dieselin valmistuksessa käytettävä NEXBTL-teknologia on Neste Oilin itse kehittämä ja patentoitu teknologia. Sen myötä yhtiö on kasvanut maailman suurimmaksi uusiutuvan dieselin tuottajaksi. Talouselämä valitsi NEXBTL-teknologian 2000-luvun mullistavimmaksi suomalaiseksi bisnesinnovaatioksi helmikuussa 2014. Kuluttajille NEXBTL:ää on tarjolla Neste Pro Dieselissä, jossa sitä on vähintään 15 prosenttia.