Nissan teki maailman suurimman Zorb-pallon – sisään mahtuu auto

carzorb

  • CarZorb-pallossa oleva Nissan Note havainnollistaa Nissanin Safety Shield -teknologian toimintaa
  • Kaksikerroksisen talon korkuinen pallo tuo zorbbaukseen aivan uuden ulottuvuuden
  • Jättimäinen ”kupla” symbolisoi huipputeknologian ajoturvallisuutta parantavaa vaikutusta

Nissan on rakentanut maailman suurimman  Zorb-pallon, jonka sisällä on täysikokoinen Nissan Note turvallisesti pehmustettuna. Läpimitaltaan kuusimetrisen ja ympärysmitaltaan yli 18-metrisen jättipallon tarkoituksena on esitellä Nissanin Safety Shield -teknologiaa, joka kuuluu tämän kompaktin perheauton varusteluun.

CarZorb-nimen saanut massiivinen pallo vyöryy alas jyrkkiä rinteitä Nissanin julkaisemassa kaksiminuuttisessa elokuvassa. Elokuva on mahdollista katsella napsauttamalla tästä.

Mikä Zorb-pallo?

Uudessa-Seelannissa alun perin keksitty zorbbaus on extreme-laji, jossa mäki lasketaan alas vahvasta muovista valmistetun pallon sisällä. Zorb-pallo koostuu tavallisesti kahdesta täytettävästä, sisäkkäin olevasta pallosta, joiden väliin jäävä ilmakerros suojaa pallon sisälläolijaa.

Nissan hyödyntää nyt suosittua lajia  Safety Shield -turvallisuusteknologiansa esittelemiseksi. Yhtiö valmisti zorb-pallon, jonka sisään mahtuu kokonainen Note-henkilöauto. CarZorb-palloa testattiin huippusalaisessa armeijan koulutuskeskuksessa Isossa-Britanniassa.

Yli tonnin painoisen CarZorbin rakentaminen vei Nissanilta reilut kaksi kuukautta. Pallon ulkoasu on suunniteltu symbolisoimaan visuaalisesti Nissanin Safety Shield -turvallisuusteknologiaa, joka käsittää useita kuljettajaa avustavia ja mahdollisista vaaratekijöistä varoittavia järjestelmiä.

Zorb-tempaus osuu yksiin uuden Noten merkkipäivän kanssa, sillä sen lanseerauksesta Euroopassa on kulunut tasan vuosi.

Testin havainnollistama teknologia

Nissan Note on täynnä innovatiivista, ajoturvallisuutta parantavaa teknologiaa. Safety Shield -turvallisuuspaketti koostuu kaistavahdista, kuolleen kulman varoitusjärjestelmästä ja liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmästä. Niiden toiminnan mahdollistaa 360 asteen näkymän antava Around View Monitor -kamerajärjestelmä, jonka itsepuhdistuva takakamera on innovatiivisuudessaan ainutlaatuinen B- segmentissä.

”Nissan Noten kattava turvallisuusteknologia luo ikään kuin suojaavan kuplan auton ja sen sisällä olijoiden ympärille”, kertoo Bastien Schupp, Vice President Strategy & Marketing. ”Erityisesti Safety Shield -teknologia on vertaansa vailla pienten perheautojen luokassa. CarZorb-pallo, jonka sisään mahtuu oikea Nissan Note, muistuttaa ihmisiä Safety Shield -teknologian eduista jännittävällä ja ikimuistoisella tavalla.”

Premium-tason teknologian ja terävän muotoilun tuominen entistä laajemman asiakasjoukon ulottuville on keskeinen osa uuden Noten vetovoimaa. Innovatiivinen ajattelutapa näkyy auton muotoilun ja suunnittelun kaikissa piirteissä.