Pohjolan Liikenteelle iso kasvu pääkaupunkiseudulla – uusia busseja, lisää työpaikkoja ja varikko Espooseen

pl_solaris_euro6_inkahonkanen2

Pohjolan Liikenne on lisännyt bussiliikennettään Espoossa ja Helsingissä ennätyksellisesti. Yhtiö voitti HSL:n tarjouskilpailussa viime vuoden lopulla kolme kohdetta, kaksi Espoossa ja yhden Helsingissä.

–      Tämä on merkinnyt meille yhteensä lähes sadan ns. autopäivän liikennelisäystä, 160 henkilön rekrytointia ja 59 uuden bussin hankintaa. Kyseessä on Pohjolan Liikenteen historian suurin yksittäinen liikenteen aloitus, toimitusjohtaja Heikki Alanko kertoo.

Kilpailuvoiton myötä Pohjolan Liikenne liikennöi Espoossa linjoja 143, 145, 147/N, 150/N, 164, 165/N, 531 ja 542.   Espoosta hoidetaan myös väliaikaista metron korvausliikennettä Länsimetron aukeamiseen saakka. Helsingissä jatkuu linjojen 67 ja 64 liikennöinti, ja lisäksi liikennöidään linjat 65 ja 66.

Matkustajille moderneja ja ympäristöystävällisiä busseja

Uudet bussit tulevat nyt käynnistyneiden Espoon ja Helsingin linjojen matkustajien käyttöön. Busseissa on matkustusmukavuutta lisäävä ilmastointi ja väljät matkustamotilat. Kaikissa autoissa on usb-latauspistokkeet mobiililaitteille. Matkustajien turvallisuutta parantavat valvontakamerat, kuljettajan turvaohjaamo sekä alkolukko. Busseissa on myös kotimaiset, turvalliset sähköliukuovet, jotka lyhentävät pysähtymisaikoja ja helpottavat matkustajien kulkua. Bussien päästötaso on puhtainta mahdollista Euro 6 –luokkaa. Kuljettajien vaihdot tehdään ympäristöystävällisillä sähköautoilla, joita Pohjolan Liikenteellä on käytössään jo parikymmentä.

pl_solaris_euro6_inkahonkanen

–      Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme tarjota asiakkaille uusinta matkustusmukavuutta. Asiakkaidemme ohella ympäristöstä huolehtiminen ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä. Pyrimme kehittämään toimintaamme siten, että ympäristön kuormitus minimoidaan, Alanko toteaa.

Espoon suunnalla laajenevan liikenteen tueksi Pohjolan Liikenne on rakentanut lisävarikon Espoon Finnoonniittyyn. Yhtiön toinen varikko toimii Suomenojalla.

Uudella Espoon varikolla on yhteensä 49 bussipaikkaa ja toiminnan edellyttämät konttori- sekä taukotilat.  Sinne tullaan sijoittamaan myöhemmin myös pesuhalli ja bussien tankkauspiste. Espoon suunnan liikennettä hoidetaan yhtiön molemmilta varikoilta, jolloin niiltä työskentelee yhteensä 230 kuljettajaa.