Rallimuseon joukkorahoituskampanja saavutti minimitavoitteensa

kuva6_austin_scuderia_naftalin-800x571

Tämä Austin Atlantic voitti Jyväskylän Suurajot vuonna 1951. Auto hankitaan Rallimuseon kokoelmaan mikäli joukkorahoituskampanjassa saadaan kasaan 50 000 euroa. Kuva Scuderia Naftalin.

Rallimuseo on kerännyt joukkorahoituksella jo yli 30.000 euroa ja saavuttanut minimitavoitteensa. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkorahoituskampanja toteutuu ja Rallimuseo voidaan toteuttaa suunnitellussa laajuudessa auto- ja tieliikenteen valtakunnallisen erikoismuseon Mobilian yhteyteen Kangasalle.

Joukkorahoituskampanjaan on osallistunut jo yli 160 yksittäistä mesenaattia. Kampanja on innostanut yksityisiä henkilöitä eli suomalaisia rallifaneja ja lajin harrastajia osallistumaan, sillä tukijoilla on mahdollisuus saada oma nimensä Rallimuseon seinälle. Myös yritykset ovat lähteneet aktiivisesti mukaan tukemaan Rallimuseota. Minimitavoite ylittyi Veho Oy Ab:n panostuksen avulla. ”Vehon kaikilla merkeillä on pitkät ja vahvat autourheiluperinteet. Isona suomalaisena autoalan toimijana meillä on ilo ja kunnia olla mukana tukemassa ja mahdollistamassa Rallimuseo-hankkeen toteutumista”, kertoo Veho Henkilöautojen verkoston automyynnistä vastaava myyntijohtaja Mikko Vesala.

Joukkorahoituksella kerättävät varat käytetään Rallimuseon toteutukseen. Rahoituksen turvin voidaan investoida muun muassa näyttelytekniikkaan ja toteuttaa interaktiivisia sisältöjä. Mobilian museonjohtaja Heidi Rytky iloitsee tavoitteen täyttymisestä: ”Kampanja on onnistunut yli odotusten. Olemme saaneet kampanjasta niin paljon positiivista palautetta että uskomme Rallimuseosta tulevan Mobilian Autokylän uusi vetonaula. Kiitämme suomalaista rallikansaa ja yrityksiä kannustuksesta ja osoittamastanne tuesta.”

Rallimuseon joukkorahoituskampanja on käynnissä äitienpäivään saakka. Seuraava tavoite on saada kokoon 50 000 euroa, jonka jälkeen Rallimuseon kokoelmaa kartutetaan suomalaisen rallin historiaan kuuluvalla merkittävällä autolla. Välitavoitteen täyttyessä kokoelmaan hankitaan ensimmäisten Jyväskylän Suurajojen eli vuoden 1951 voittaja-auto, Austin Atlantic, jolla ajoi Arvo “Kurva” Karlsson kartturinaan Vilho Mattila. Kokonaistavoite on 80 000 euroa. Mikäli kokonaistavoite saavutetaan, Mobilia kustantaa ralliin erikoistuneen valokuvaaja Marko Mäkisen toimittaman teoksen, joka kertoo suomalaisen rallin merkittävimmistä autoista ja rallin historiasta. Jokainen vähintään 125 euron vastikepaketin lunastanut mesenaatti saa signeeratun ja numeroidun kappaleen teosta. Pienemmillä panostuksilla kampanjaan osallistuneet mesenaatit saavat luettavakseen kirjan sähköisen version.

Rallimuseo kertoo lajin historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään keskittyen erityisesti suomalaisen rallin historiaan Jyväskylän Suurajojen perustamisesta lähtien. Rallimuseo on Mobilian Autokylän uusi pysyvä näyttely, joka sisältää vuosittain vaihtuvia ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä osastoja. Mobiliassa jo oleva kansainvälinen Rally Hall of Fame siirtyy Rallimuseon osaksi. Rallimuseo on koko perheen näyttelykohde, jossa on nähtävää ja koettavaa myös lapsille.

Rallimuseo avautuu yleisölle Mobilian Autokylässä 17.6.2016. Joukkorahoituskampanja on käynnissä 8.5.2016 saakka osoitteessawww.mesenaatti.me/rallimuseo.