Rasa-ahonmäen tunnelin rakentaminen käynnistyy Vaalimaalla

rasa-ahonmaen-tunneli

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien Rasa-ahonmäen tunnelin louhintatyöt alkavat huhtikuun alussa. Louhinnan arvioidaan kestävän syyskuun loppuun asti, ja sen jälkeen tunnelin rakennustyöt jatkuvat syksyyn 2017 saakka.

Rasa-ahonmäen tunneli lieventää moottoritien vaikutuksia Vaalimaanjokilaakson arvokkaaseen kulttuurimaisemaan ja luonnonympäristöön. Tunnelista tulee 225 metriä pitkä kaksiputkinen tunneli, jonka yhden tunneliputken leveys on 14,5 metriä leveä ja korkeus 9,5 metriä. Kotolan maantie kulkee tunnelin ylitse.

KarttaE18HaVa_yleiskuva_karkea_FINAL

Moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa eli moottoritien arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan keväällä 2018. Rakennustyöt ovat käynnissä koko moottoritien alueella, ja tällä hetkellä rakennetaan muun muassa Lelun ja Hirvelänkallion vihersiltoja sekä Vaalimaan kiertoliittymän siltoja. Myös moottoritien alusrakennetyöt ovat edenneet aikataulussa. Toukokuussa alkavat päällystystyöt Vaalimaan raskaan liikenteen odotusalueella sekä Lelun ja Kattilaisten välisellä tieosuudella, jotka avataan liikenteelle alkuvuodesta 2017.

Moottoritiehankkeella työskentelee tällä hetkellä yhteensä 538 henkilöä, joista suunnittelijoita on noin 100.

Hanke verkossa:

www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa

https://www.facebook.com/e18vaalimaa

https://twitter.com/e18vaalimaa