Renault-Nissan ja Microsoft yhteistyöhön

Renault-Nissan and Microsoft partner to deliver the future of connected driving

Renault-Nissan ja Microsoft ovat solmineet maailmanlaajuisen, monivuotisen sopimuksen, jonka mukaan kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven autot tietoverkkoihin yhdistävää teknologiaa.

Renault-Nissan-allianssi ja Microsoft Corporation ovat allekirjoittaneet maailmanlaajuisen, monivuotisen yhteistyösopimuksen, jossa yhtiöt sopivat kehittävänsä yhteistyössä seuraavan sukupolven autot tietoverkkoihin yhdistävää teknologiaa. Sopimuksen tarkoituksena on edistää tietoverkkoihin yhteydessä olevien autojen käyttöä maailmanlaajuisesti.

Yhtiöt kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven yhteyspalveluja autoihin. Palvelut tarjoaa Microsoftin älykkäitä pilvipalveluja tuottava Azure. Kuluttaja hyötyy uusista palveluista mm. edistyneemmän navigoinnin, ajoneuvokeskeisten palvelujen, ajoneuvon ominaisuuksien kauko-ohjattavuuden, ulkoisten mobiilikokemusten ja vaivattomien päivitysten muodossa.

”Autot ovat yhä enemmän yhteydessä tietoverkkoihin, älykkäämpiä ja persoonallisempia”, toteaa Ogi Redzic, Renault-Nissan Senior Vice President, Connected vehicles and Mobility Sercives. ”Kumppanuus Microsoftin kanssa auttaa meitä kehittämään tähän liittyviä keskeisiä teknologioita, joiden avulla mahdollistamme asiakkaidemme haluamien palvelujen lisäksi myös sellaiset skenaariot, joista he eivät osaa vielä edes haaveilla. Tavoitteenamme on olla globaali palveluntarjoaja, joka tarjoaa älykkäitä autojen verkkoonliittämispalveluita yhden ainoan alustan kautta.”

Renault-Nissan-allianssi toimii itseohjautuvan teknologian ja autojen yhdistettävyyspalvelujen pioneerina tuomalla uudet ominaisuudet suosittuihin malleihinsa kohtuulliseen hintaan.

Allianssin tarkoituksena on kehittää yhdistettävyysteknologiaa, ja se aikoo lanseerata yli kymmenen itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävää ajoneuvoa vuoteen 2020 mennessä. Samalla se tarjoaa uusia palveluja, joiden avulla kuljettaja voi hyödyntää autossa käyttämänsä ajan mahdollisimman tehokkaasti.

Renault-Nissan kehittää uusia yhdistettävyyspalveluja jatkuvasti, ja se esittelee uusia palveluja ja sovelluksia, joiden avulla kuluttajien on helpompaa mm. hoitaa työasioita, käyttää viihdepalveluja tai olla yhteydessä sosiaalisiin verkostoihinsa. Uudet, ajoneuvokohtaiset palvelut myös yksinkertaistavat ja tehostavat auton käyttöä mm. käyttäjään perustuvan informaation ja auton etähallinnan ansiosta.

Microsoft Azure on varma ja turvallinen pilvipalvelu, jonka rajattoman kapasiteetin avulla Renault-Nissan pystyy tarjoamaan maailmanlaajuisia palveluja laajalle asiakaskunnalleen.

Yksi merkittävä seikka Azuren valitsemiselle oli sen korkealuokkainen turvallisuus ja Microsoftin tinkimätön suhtautuminen määräystenmukaisuuteen. Azure on myös yhteensopiva useiden käyttöjärjestelmien, ohjelmointikielien ja työkalujen kanssa, minkä ansiosta Renault-Nissan kykenee luomaan yhteisen alustan, jolta tuottaa palveluja molemmille allianssin merkeille.

”Vaikka kokemus tietoverkkoon jatkuvasti yhteydessä olevasta autosta onkin vielä lapsenkengissä, uskomme, että siinä on valtavasti potentiaalia muuttaa koko autoteollisuutta. Olemme Renault-Nissan-allianssin kumppani vauhdittaaksemme sen asiakkailleen tarjoamia mobiili- ja pilvistrategioita ja avataksemme mahdollisuuden uusiin kokemuksiin Renault-Nissan-asiakkaille”, toteaa Jean-Philippe Courtois, Executive Vice President and President, Microsoft Global Sales, Marketing and Operations, Microsoft. ”Renault-Nissan on ainutlaatuinen yhteistyökumppani, sillä se on läsnä kaikilla maailman markkina-alueilla. Laajan mallivalikoiman avulla voimme tuoda täysin uusia mobiili- ja digikokemuksia valtavalle määrälle ihmisiä. Tämä yhteistyö asettaa uuden standardin tietoverkkoihin yhteydessä oleville autoille”.

Keskiössä seuraavan sukupolven teknologiat

Yhteistyökumppanuus vauhdittaa ensiluokkaisten viihde- ja informaatiopalveluiden sekä sijaintiin perustuvien palvelujen kehittämistä. Uusien palvelujen avulla:

Asiakkaat voivat personoida ja suojata asetuksensa. Autoilijat voivat muokata omat asetuksensa henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisiksi ja olla samalla varmoja siitä, että tiedot ovat turvassa. Asetukset voi halutessaan siirtää autosta toiseen tai lukita ne, jolloin asetusten siirtäminen toiseen autoon ei ole mahdollista. Kuljettajakeskeisen ajokokemuksen ansiosta ajosta tulee persoonallisempaa, ja mm. navigointi voi ehdottaa mukautuvia reittejä.

Tuottavuus kasvaa. Renault-Nissan nostaa tuottavuuden autossa uudelle tasolle Microsoftin avulla. Se muuntaa päivittäisen liikkuminen tuottavaksi kokemukseksi integroimalla työ- ja arkipäivän digitaaliset kokemukset saumattomasti osaksi autoa.

Auton päivittäminen on helppoa ja nopeaa. Auton omistajat voivat ladata päivityksiä, esimerkiksi viimeisimmän itseohjautuvan teknologian päivityksen tai applikaation, joka auttaa välttämään törmäyksiä, suoraan pilvipalvelusta.

Asiakkaan on helppo olla yhteydessä. Kuljettajat voivat ilmoittaa esimerkiksi arvioidun saapumisaikansa tai varoittaa helposti ystäviään suunnitelmien muuttumisesta. Autosta käsin voi myös maksaa automaattisesti tietulli- tai pysäköintimaksuja yksinkertaisesti kosketusnäytöltä.

Autoa voi hallita etäältä. Autojen omistajat voivat hallita autojaan älypuhelimen tai tietokoneen avulla mistä tahansa. Ajoneuvon hallinnan voi myös siirtää ystävälle tai sukulaiselle, joka käyttää autoa – ilman, että auton avaimia tarvitsee fyysisesti luovuttaa. Auton lainaaja paikallistaa auton mobiiliapplikaation avulla. Myös esimerkiksi sähköauton lataamisen voi käynnistää mobiiliapplikaation avulla, ja lisäksi sen avulla voidaan lukita ja avata auto.

Suojataan ajoneuvoa. Tietokonesoftaa jäljittämällä varastettu ajoneuvo voidaan paikallistaa ja sen käyttö voidaan estää. Erityisen teknologian avulla auton ympärille voidaan asettaa näkymättömiä aitoja, jotka mahdollistavat ilmoituksien lähettämisen, kun auto saapuu tai poistuu etukäteen määritellyltä alueelta.

Parannetaan ajon aikaista kokemusta. Verkkoyhteyden avulla kuljettajalla on käytössään edistyneet ajoneuvodiagnostiikan palvelut, jonka avulla autonvalmistaja voi tarjota ainutlaatuisia ominaisuuksia. Suunnittelutyössä voidaan hyödyntää aitoa, käyttäjäiltä kerättyä dataa, minkä ansiosta valmistuksen laatu paranee.