SISU AUTO: Uusi Polar mallisto esillä Metkossa – luo oma mielipiteesi

zOpt_Sisu Timber 8x4

Metkossa esittelyssä oleva tehdasvarusteltu Sisu Timber 8×4 on mitoitettu 76 tonnin yhdistelmämassoille. Autossa on 16 litran 625 hv moottori.

Sisu Auto kutsuu kuorma-autoilijat päivittämään itsensä uuden Sisu Polarin aikaan. Kätevimmin päivitys onnistuu, kun metsä- ja maarakennusalan ammattilaiset kokoontuvat FinnMetko 2014 näyttelyyn Jämsään 28.-30.8.

Sisu Auto on näyttelyssä mukana omalla osastolla 296-298 Hiekkakentän alueella. Näyttelyssä on esittelyssä uuden sukupolven Sisu Polar mallisto: esimerkkeinä Sisu Carrier 8×2 koneenkuljetusauto sekä 16 litran 625 hv moottorilla varustettu tehdasvarusteltu Sisu Timber 8×4 puutavara-auto.

– Sisu Polar mallisto on nyt päivitetty vastaamaan suomalaisen autoilijan tarpeita. Tuloksena on yksi nykyaikaisimmista kuorma-autoista, jossa ohjaamon, voimalinjan ja alustan kokonaisuus on suunniteltu tarkasti asiakkaan ajotehtävän vaatimuksiin, sanoo Sisu Auton myynti- ja markkinointijohtaja Jani Koskinen.

Sisu Carrier koneenkuljetusauton suunnittelun lähtökohta on kuljetettavan koneen vaatimukset. Sen mukaisesti auton alustan komponenttisijoittelu ja akselivälien lähes rajaton sovitusmahdollisuus voidaan mitoittaa tehtaalla valmiiksi jo auton 3D suunnitteluvaiheessa.

zOpt_Sisu Carrier 8x2 (3)

Sisu Carrier on jo tehtaalla valmiiksi mitoitettu ja komponenttisijoiteltu asiakkaan tarvitseman koneenkuljetusritilän asennukseen. Metkossa esittelyssä olevassa autossa on 514+131+130 akseliväli ja sen tekninen kokonaismassa on 39.500 kg.

– Näin voidaan optimoida rungon rakenne niin, että tuloksena on omamassaltaan mahdollisimman kevyt, mutta kantavuudeltaan maksimaalinen auto. Esimerkiksi Metkossa esittelyssä olevan Sisu Carrierin 39,5 tonnin tekninen kokonaismassa edustaa alan kärkeä, Koskinen sanoo.

Sama ajotehtäväkohtainen suunnittelu näkyy myös Sisu Timber 8×4 puutavara-autossa, jonka akselistojärjestely mahdollistaa oikean painojakauman sekä yhdessä telivedon katkaisun ja hydraulisen telinnostonkanssa optimaalisen etenemiskyvyn ja ketteryyden. Korotetuille massoille tarkkaan mitoitettu runkorakenne on kevyt, mutta samalla suunniteltu kestämään rankat työtehtävät.

– Tervetuloa kuulemaan lisää uudesta Sisu Polar mallistosta ja luomaan oma mielipiteesi. Metkossa paikalla ovat autojen lisäksi Sisu Auton myynnin ja tuotekehityksen asiantuntijat, Koskinen toivottaa.