Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry: Suomi pysähtymässä perjantaina kilpailukyvyn kustannuksella

Perjantainen mielenilmaus hankaloittaa tavarankuljetusta. Työtaistelutoimen vaikutukset ulottuvat mielenilmaushetkeä laajemmalle, sillä se estää kitkattoman toiminnan ja tuottaa kuljetusketjun eri osapuolille taloudellista vahinkoa. Pyrkimys pysäyttää Suomi ei ratkaise talouskriisiämme tai poista pöydältä välttämättömiä korjaustoimia. Suomen nousuun tarvitaan työtä ja työntekijöitä.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry pitää hallituksen ehdottamia toimia kipeinä mutta tarpeellisina Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Voimme huolehtia heikoimmista vain, jos Suomella itsellään on vahva talous. Suunnitellun tapaiset mielenilmaukset heikentävät kilpailukykyämme ja nakertavat yritystemme mainetta luotettavana sopimuskumppanina.

– Perjantain seisokki sotkee kuljetusten aikataulut aiheuttaen häiriötä kaikille kuljetusketjun osapuolille tuotteiden valmistuksesta satamiin asti. Nyt on parannettava yrittämisen edellytyksiä, jotta voimme vahvistaa kansantalouttamme ja hyvinvointiamme tulevaisuudessa, muistuttaa SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola.

Palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n jäsenet järjestävät poliittisen mielenilmauksen perjantaina 18.9.2015 vastustaakseen hallituksen ratkaisuja kuten puuttumista sairausajan palkanmaksuun ja viikonlopputyön palkanlisiin. Kuljettajien osalta mielenilmaus alkaa keskiyöllä ja päättyy klo 18. Mielenilmaukseen osallistuminen on työntekijöille vapaaehtoista.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. SKAL:n jäsenkuntaan kuuluu noin 5 500 kuljetus- ja logistiikka -alan yritystä. www.skal.fi