The Truck The City Likes uusi Eurocargo on vuoden 2016 kansainvälinen kuorma-auto

i7erdyky3fldavuj5uyv

Lyonissa 17. marraskuuta 2015

Uusi Eurocargo on vuoden 2016 kansainvälinen kuorma-auto. 25 johtavaa hyötyajoneuvojulkaisua edustavaa 25:n toimittajan palkintolautakunta palkitsi Ivecon uuden Eurocargon tällä halutulla kunnianosoituksella. Kovasta kilpailusta huolimatta Ivecon uusi keskiraskas kuorma-auto voitti palkinnon “merkittävästä panoksestaan maantiekuljetuksen tehostamiseksi niin teknisen innovaation, mukavuuden, turvallisuuden, ajettavuuden, polttoainetehokkuuden, ympäristöjalanjäljen kuin elinkaarikustannustenkin (TCO) kriteereillä mitattuna”.

Tämä neljäs palkinto on jatkoa Stralis-mallin voittamalle Vuoden 2013 kansainvälinen kuorma-auto -tittelille, Dailyn Vuoden 2015 kansainvälinen pakettiauto -palkinnolle sekä Magelys-bussin ansaitsemalle Vuoden 2016 kansainvälinen linja-auto -tunnustukselle. Se on tärkeä huomionosoitus Ivecon vankalle työlle kestävän teknologian ja elinkaarikustannusten madaltamisen parissa.

“Iveco on kehittänyt uuden keskiraskaan kuorma-auton, joka jälleen kerran nostaa tämän kivenkovan segmentin rimaa ja jatkaa näin standardina, johon kaikkia muita luokan ajoneuvoja on verrattu jo neljännesvuosisadan ajan”, tiivistiVuoden kansainvälinen kuorma-auto -palkintolautakunnan puheenjohtaja Gianenrico Griffini.

Äänestyksen tulokset julkistettiin eilen illalla joka toinen vuosi järjestettävillä Solutrans-messuilla, jotka kokoavat tavarankuljetus- ja kaupunkiliikennealojen ammattilaiset Ranskan Lyoniin. Ivecon brändijohtaja Pierre Lahutte otti palkinnon vastaan puheenjohtaja Griffiniltä Lyonin kauppakamarilla järjestetyn gaalaillallisen yhteydessä. “Olemme erittäin ylpeitä kaupunkiystävällisen, ihmisiä ja ympäristöä kunnioittavan Eurocargomme saamasta tunnustuksesta. Se edustaa uusinta sukupolvea mallistossa, jota on myyty puoli miljoonaa kappaletta ympäri maailman ja joka on ollut luokkansa johtaja Euroopassa jo vuosia. Viimeisen neljän vuoden aikana olemme rikkoneet ennätyksen voittamalla kyseisen palkinnon jokaisessa kategoriassa. Me olemme ainut kuorma- ja linja-autojen valmistaja, jolla on tuotannossa neljä Vuoden ajoneuvo -palkinnon voittajaa”.

Ivecon brändin keskiössä ovat kestävyys sekä energiatehokkuus. Perinteisten dieselmoottorien kulutuksen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävä tutkimus on mahdollistanut Ivecon etulyöntiaseman takaavan Hi-SCR-moottoriteknologian. Yhtiön ympäristöfokuksen seurauksena Iveco on lisäksi edistänyt vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä sekä saavuttanut johtavan aseman Euroopassa maakaasun saralla.

Uusi Eurocargo viimeistelee Ivecon malliston kehityksen tärkeillä moottori-, turvallisuus-, mukavuus-, kustannus- ja ympäristöinnovaatioilla. Evoluution taustalla ovat brändin keskeiset arvot: teknologia, matalat elinkaarikustannukset, kestävyys ja jatkuvasti läheisempi liikekumppanuus asiakkaiden kanssa. Brändin tavoitteena onkin olla “Iveco. Kestävän kuljetuksen kumppanisi.”

Passiivisella dieselhiukkassuodattimella varustetun Hi-SCR-järjestelmän ansiosta Eurocargo on luokkansa ainut Euro VI -ajoneuvo, joka täyttää päästöstandardien vaatimukset vain yhdellä pakokaasujen jälkikäsittelylaitteella. Hi-SCR on ainutlaatuinen ratkaisu, joka toimii puhtaalla ilmalla pakokaasujen kierrätyksen sijasta eikä näin ollen muuta polttoprosessia. Eurocargon neljäsylinteriset Tector 5 ja Tector 7 -moottorit on optimoitu parhaan mahdollisen energiatehokkuuden sekä kaupunkitehtävien tyypillisen toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti. Uuden turboahtimen ansiosta ajoneuvo reagoi dynaamisesti kiihdytyksen ja käynnistyksen aikana, vähentäen näin polttoaineen kulutusta jopa 8%.

Kiitos Ivecon johtavan aseman maakaasun hyödyntäjänä, uudesta Eurocargosta on saatavilla myös paineistetulla maakaasulla (CNG) kulkeva “super-eco” -versio, joka tarjoaa käyttäjälleen vielä parempaa kestävyyttä niin talouden kuin ympäristönkin näkökulmasta. 210 hv:n kuusilitraisen Tector-moottorin merkittäviin vahvuuksiin kuuluvat helpompi kunnossapito, matalammat päästöt sekä suurempi tehokkuus. Ajoneuvon päästöt täyttävät jo nyt Euro VI -standardin C-vaiheen vaatimukset (31.12.2016), mikä mahdollistaa sille pääsyn kaupunkien keskustojen rajoitetun liikenteen alueille ja tarjoaa näin lisäedun, kun toimituskohteita on useita. Maakaasulla kulkevat Eurocargo-kuorma-autot ovat lisäksi erittäin hiljaisia, mikä tekee niistä täydellisen vaihtoehdon yöajoon kaupunkiympäristössä.

Eurocargo todella on ideaali kumppani kaupunkiin: Siinä ympäristöystävällisyys, hiljaisuus, polttoainetehokkuus, ketteryys ja mukavuus yhdistyvät, ja tuloksena on “pyörillä varustettu toimisto”, joka tarjoaa vielä lisäkestävyyttä matalien elinkaarikustannustensa ansiosta. Eurocargon markkinointislogan, “Truck The City Likes – kuorma-auto, josta kaupunki tykkää”, kuvaa sen ominaisuuksia täydellisesti.