Tomi Roimola kruunattiin Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailun Suomi-finaalin voittajaksi

10603367_716378445097907_3678620370128693482_n
Tomi Roimola kruunattiin Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailun Suomi-finaalin voittajaksi
Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailun Drivers’ Fuel Challengen Suomi-finaalin voittaja on Tomi Roimola. Finaali kisattiin 16.8. Kangasalan alueella ja siihen osallistui alueellisesti järjestettyjen osakilpailujen 12 taloudellisimpaa kuljettajaa. Suomen taloudellisimman kuljettajan tittelin lisäksi voittaja pääsee edustamaan Suomea Drivers’ Fuel Challenge –kilpailun maailman finaalissa 19. syyskuuta Göteborgissa, jossa hän kohtaa 24 haastajaansa ympäri maailmaa. Maailman taloudellisimman kuljettajan tittelin lisäksi voittajalle on tiedossa Volvon elämysmatka.

Voittaja Tomi Roimola toimii omistaja-kuljettajana Autoyhtymä Roimola Ky:ssä Miehikkälässä. Kuljetusliike hoitaa maidonkeräilyä Etelä-Kymenlaakson alueella. Roimolan yrityksen yhdelle maitoautolle kertyy vuodessa noin 250000 ajokilometriä.

– Olen yllättynyt voitosta ja erittäin tyytyväinen ajosuoritukseeni tänään. Ajoreitti oli monipuolinen ja haastava; kaiken kaikkiaan kisa oli tiukka. On hienoa päästä edustamaan Suomea maailman finaalissa, kommentoi tyytyväinen voittaja Tomi Roimola.

Kuljettajan ajotavalla on ratkaiseva merkitys siihen, kuinka paljon polttoainetta kuluu ja näin ollen suuri merkitys yrityksen kannattavuudelle. Myös arjessa Roimolan ajosuoritukset ovat tarkkoja.

 – Yrityksessämme seurataan säännöllisesti kuljettajien polttoaineenkulutusta ja kiinnitetään huomiota kuljettajien ajotapoihin. Myös kuljettajien motivointi ja kannustus on tärkeässä roolissa, Roimola jatkaa. Hän kannustaa kaikkia kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia kiinnittämään huomiota taloudelliseen ajotapaan, koska se säästää polttoaineen lisäksi muutenkin kalustoa ja ympäristöä.

– Finaalissa kisasi erittäin tasokas joukko kuljettajia ympäri Suomea. Finalistit edustivat monipuolisesti eri kuljetusaloja. He olivat hyvin tasaväkisiä ja tuloserot olivat pienet, sanoo Volvo Finland AB:n palvelutuotteista ja Drivers’ Fuel Challenge Suomi-kilpailusta vastaava Vesa Soppi.

Tietoja Drivers’ Fuel Challenge -kilpailusta

Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailu järjestettiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2011 nimellä Super Eco Driver. Tuolloin kilpailuun osallistui yli 3600 kuljettajaa 22 maasta. Suomea maailman finaalissa edusti Harri Siikaluoma Kuusamosta ja eteläkorealainen Han HoGyan pokkasi parhaan kuljettajan palkinnon. Volvo Trucks on järjestänyt polttoainetaloudellisuuskilpailun ympäri maailmaa vuodesta 2009 eri muodoissa, kansainvälisenä ja alueellisena kilpailuna.

Kilpailu on tarkoitettu ammatikseen kuorma-autoa ajaville kuljettajille kuorma-automerkistä riippumatta. Osanottajien polttoainetaloudellisuutta ja ajotapaa tarkastellaan suorituksissa kokonaisvaltaisesti muun muassa Volvon kuljetusten tietojärjestelmää Dynafleetia apuna käyttäen. Suomessa kilpailu käydään ajamalla ennalta määrätty maantiereitti kuormatulla Volvo FH -kuorma-autolla mahdollisimman taloudellisesti. Kilpailutilanne Suomen karsinnoissa ja finaalissa vastaa mahdollisimman pitkälle aitoa ajotilannetta eli esimerkiksi nopeus- ja muita liikennesääntöjä on noudatettava ja kuorma-autoa käsiteltävä oikein. Näin kilpailutilanne on myös turvallinen muiden tielläliikkujien kannalta.

Volvo tarjoaa monipuolisesti erilaisia polttoainetaloudellisuuspalveluita säästöjen tueksi. On laskettu, että polttoaineenkulutuksen seurannan yhdistäminen kuljettajakoulutukseen mahdollistaa jopa 10% polttoainesäästöt.

Volvo Trucks Suomen Facebook-ryhmä : http://www.facebook.com/volvotrucksfi