Uusi pitkä ja taloudellinen Opel Combo Tour

20151021 Opel Combo etuviisto

Hurjasti tilaa uudessa Opel Combossa

Vuosimallin 2016 Opel Combo Tour kuljettaa viisi matkustajaa ja hurjan määrän tavaraa kevyesti ja taloudellisesti perille. Uusien moottorien sammutusautomatiikan myötä kulutus on pienentynyt yli kymmenellä prosentilla.

Opel Combo pakettiauton rekisteröinnit kaksinkertaistuivat vuonna 2014 edelliseen vuoteen verrattuna. Syitä menestykseen on monia, sillä hyvän ajettavuuden ja tilavan, mukavan ohjaamon lisäksi Combon käyttökustannukset ovat hyvin alhaiset.

Mutta Opel Combo on muutakin kuin pakettiauto, sillä se on yksi markkinoiden järkevimmistä henkilöautoista. Uuden pitkän korin ja tehokkaampien moottorien myötä se tarjoaa rahalle entistä enemmän vastinetta.

Valittavana on kaksi korin pituutta, joista jo lyhyempi vaihtoehto on todella tilava. Kori on 4,39 metrin pituisena ulkomitoiltaan kompaktin kokoinen. Pitkän peräti 2,755 metrin akselivälin ansiosta sisällä on mahtavat tilat viidelle matkustajalle ja tavaraa mahtuu mukaan istuimien ollessa käytössä peräti 790 litraa. Pidemmässä Combossa on vielä 35 senttiä lisää akseliväliä ja samalla korin pituus on 4,74 metriä. Tavaraa voi lastata suuresta takaluukusta yhden kuutiometrin verran ja takaistuimet eteen taitettuna tilaa on vaikka pienelle 3,2 kuutiometrin kokoiselle muuttokuormalle.

20151021 Opel Combo sisä

Opel Combo Tourissa on nyt uudet aiempaa tehokkaammat 1,6-litraiset moottorit. Vaihtoehtona ovat 70 kW (95 hv) ja 88 kW (120 hv) kehittävät voimanlähteet, jotka ovat huomattavasti aiempaa taloudellisempia muun muassa Start-Stop-järjestelmän ansiosta. Se sammuttaa moottorin kun pysähdytään vaikka liikennevaloihin, ja kun kytkin painetaan alas valon vaihtuessa vihreäksi, moottori käynnistyy automaattisesti ja matka voi jatkua. Lisäksi laturi kehittää virtaa vain tarvittaessa ja myös muita moottorin apulaitteita on kehitetty edelleen.

Opel Combo Tourin aerodynamiikkaa on parannettu, millä alennetaan omalta osaltaan kulutusta. Pohjalevy on aiempaa tasaisempi ja myös pyöräholveissa ilman ohjausta on tehostettu. Lisäksi autossa on nyt vakiona alhaisen vierintävastuksen renkaat.

Opel Combo Tourissa on vakiona mm. molempien kylkien leveät liukuovet, kattokaiteet, ilmastointilaite, Bluetoothilla ja ohjauspyörän säätimillä varustettu radio/cd, johon voi kytkeä MP3-soittimen ja paljon muuta. Dieselmoottoristen Opel Combo Tourijen hinnat alkavat 26 582,82 eurosta. Pitkä kori nostaa hintaa tuhannella eurolla ja tehokkaampi moottori vähän yli 600 eurolla.